untitled%20(37%20of%20130)_edited.jpg

 

 

 

 

Zupy

 

Rosół z domowym makaronem

Barszcz z pasztecikiem

Barszcz z kołdunami

Flaki wołowe

Krem z dyni z czerwoną pomarańczą

Żurek

Zupa pomidorowa

Zupa jarzynowa

Czernina

Krem ze szparagów

Krem z pomidorów

Zupa z grzybów leśnych z laną kluseczką

Wywar z ogona cielęcego z klopsikami i warzywami

 

 

 

 

 


Z drobiu

Filet kaczki w sosie żurawinowym z krewetkami i konfiturą z czerwonej cebuli

Cordon Bleu z indyka                         

Kurczak z grilla ze smażonym ananasem  

Filet kurczaka z grilla z grzybami leśnymi smażonymi z cebulą 

Filet kurczaka faszerowany suszonym pomidorem i otulony boczkiem wędzonym, pieczony 

Pierś pulardy faszerowana szpinakiem 

Sznycel z indyka 

Udziec z kurczaka farszem staropolskim 

Udko kurczaka faszerowane  

Pierś kurczaka faszerowana fetą i otulona boczkiem    

Pierś kurczaka faszerowana serem camembert i żurawiną 

Filet indyka w Winie Marsala 

Udko kacze pieczone z jabłkami na słodko 

Filet kaczy duszony w wiśniach 

Kurczak w potrawce 

Szaszłyk 

Zrazy z indyka w sosie morelowym 

Kotlet DeVolaille  

 

Z wieprzowiny

Woreczki z polędwicy wieprzowej z nadziewane maślakami z kluskami śląskimi  

Kotlet schabowy

Zawijaniec hetmański (w środku z szynką i serem)

Schab pieczony ze śliwką 

Karkówka pieczona

Karkówka w pomarańczach 

Golonka po Bawarsku 

Golonka w sosie śliwkowym

Kotlet mielony, smażony 

Klopsiki gotowane w sosie pomidorowym

Klopsiki gotowane w sosie koperkowym 

Polędwiczki wieprzowe w sosie z kurkami

Bryzol z polędwicy wieprzowej zapiekany z zielonymi szparagami

Bryzol z polędwicy wieprzowej „Pani Walewska”

Polędwica wieprzowa w rozmarynie i w sosie jabłkowym 

Polędwica wieprzowa duszona z borowikami 

Szynka pieczona

Zrazy z szynki wieprzowej 

Szynka pieczona w zalewie miodowej 

Żeberka pieczone 

 

 

Dania z wołowiny i dziczyzny

 

          Zrazy z królika               

           Zrazy wołowe                 

         Sztufada wołowa            

Karkówka pieczona z dzika     

        Zrazy z sarny             

Udka duszone z bażanta      

Wołowina po Burgundzku z kaszą i pieczoną papryką   

 

 

 

         

 

Dania zimne

 

Sum wędzony na sosie tatarskim z grzybkami marynowanymi    

Pasztet z dzika w galarecie malinowej z malinami             

Śledź z bakłażanem w pucharkach                     

Schab z kremem chrzanowym

Galaretka z drobiu

Szynka po rusku

Szparagi w szynce

Galantyna z kurczaka

Rolada z drobiu

Kurczak w galarecie z brzoskwinią

Kurczak grillowany w galarecie z brzoskwiniami

Indyk w maladze

Indyk w musie bananowym

Indyk w galarecie z brzoskwinią

Tatar wołowy

Rostbef z kremem chrzanowym

Rolada wiejska

Rolada z karkówki, z grzybami

Pasztet z dzika

Pasztet z kaczki z sosem miodowo koperkowym

Pasztet wieprzowy

Golonka w galarecie

Ozory wołowe

Filet z kaczki na pieczonym jabłku

Medaliony z polędwicy wieprzowej z musem z wątróbki drobiowej

Tatar łososia

Rolada z łososia wędzonego z musem chrzanowym

Łosoś norweski pod sosem kaparowym

Pstrąg w galarecie

Filet pstrąga wędzonego w sosie szczypiorkowym

Karp w galarecie

Sandacz w zalewie octowej

Szczupak faszerowany

Sandacz faszerowany

Ryba po grecku 

Rolada z soli atlantyckiej i łososia wędzonego

Mus z wędzonego pstrąga z kawiorem

Plater wyrobów wiejskich 

Sałatka jarzynowa

Sałatka grecka

Sałatka szopska

Sałatka z kurczakiem i owocami

Sałatka z polędwicy wieprzowej i papryki

Sałatka z krewetkami

Sałatka z paluszkami krabowymi 1

Sałatka brokułowa

Mini galaretka z jajkiem przepiórczym i mięsem z królika

Łosoś wędzony z anchois w sosie winegret  

Polędwiczka wieprzowa w paście grzybowej 

Szyneczki z masą rokforową  

Plater mięsny mix (4-5 rodzaji po 5 porcji )   

Plater rybny mix  ( 4 rodzaje po 4 porcje około 16 porcji ) 

Plater przekąskowy mix ( 4-5 rodzaji po 5 porcji ) 

 

 

 

 

 

Dania rybne gorące

 

Filet łososia w sosie oliwkowym   

Sandacz w sosie porowym       

Karmazyn w sosie kaparowym    

Sola zapiekana ze szpinakiem 

Sola w sosie cytrynowym  

Panga panierowana, smażona 

Łosoś norweski pieczony w sosie atlantyckim(ananas, brzoskwinia)

Filet z pstrąga smażony

Filet karpia smażony

Filet karpia duszony w śmietanie i z grzybami

Halibut smażony

Filet sandacza w sosie grzybowym

Pstrąg faszerowany smażony w całości

Jesiotr pieczony z czarna soczewica w sosie szafranowym 

 

 

 

    

 

Dania inne:

 

Pierogi z mięsem

Pierogi z kapustą i grzybami

Pirogi ruskie

Pierogi z twarogiem na słodko

Pierożki drożdżowe z nadzieniem pieczarkowym

Pierogi z kaczki 

Gołąbki

Gulasz wołowy

Gulasz wieprzowy

Krokiety z mięsem

Krokiet z kapustą i grzybami

Sakwa naleśnika z fetą i szpinakiem 

 

Dodatki

Ziemniaki, krokiety, frytki, ziemniaki smażone 

Kapusta czerwona z rodzynkami

 surówka z marchwi i jabłka
buraczki

sałata rzymska z pomidorkami koktajlowymi w sosie jogurtowym

Menu